Razstava KERAMIKE IN SLIK študijskih krožkov

• Objavljeno: ponedeljek, 06 januar 2020 11:22

s1Tokratni dvajseturni nadaljevalni študijski tečaj slikanja je obiskalo osem tečajnikov.s2

Vsebina slikarskih srečanj je imela prav poseben namen saj smo raziskovali štiri pomembne elemente slikanja.

Obravnavali smo OBLIKE, kot možnost geometrijskih poenostavitev. Fokus je bil na kompoziciji, ki smo jo gradili od velikega proti malemu. Natančno smo analizirali lastnosti BARVE in prav posebej poudarili SVETLOSTNE VREDNOSTI, ki nam v sliki ustvarjajo razpoloženja. Velik poudarek je bil tudi na ROBOVIH, ki v risbi in sliki predstavljajo mejo med dvema oblikama.

Najprej smo z ogljem v svetlostni lestvici naslikali vajo motiva, nadaljevali smo z vajo barvne lestvice v akrilu in šele kasneje povečali motiv in ga prenesli na platno.

Razstavljena dela nam kažejo zelo veliko zavzetost, napredek in veselje do slikanja. Vsi udeleženci tečaja si zaslužijo pohvale.

Likovna pedagoginja Suzana Bertok

več...

POHODI ZA STAREJŠE POHODNIKE

• Objavljeno: ponedeljek, 06 januar 2020 11:16

pohodNa željo članic in članov smo se odločili, da bomo organizirali  krajše  POHODE za  starejše pohodnike ( nad 80 let), ki bodo prilagojeni njihovim sposobnostim za hojo. Pohodi bodo vodeni in bodo organizirani dvakrat mesečno.

Vse, ki ste zainteresirani vas vabimo, da se prijavite na tel. štev.: 040 608 246.

Začasno preventivno prenehanje z izobraževalnimi aktivnostmi

• Objavljeno: četrtek, 12 marec 2020 12:56

Pozdravljeni,korona

sporočam vam, da smo se tudi na društvu PRISTAN – Univerzi za tretje življenjsko obdobje Koper odločili, da zaradi odgovornega odnosa do naše ciljne skupine starejših udeležencev,
od 10. 3. 2020 do nadaljnjega začasno preventivno prenehamo z izobraževalnimi aktivnostmi v predavalnicah in izven, velja tudi za pohodništvo.
Manjkajoča izobraževanja bomo skušali nadomestiti po zaključku širjenja virusa, ko se bo stanje v Sloveniji, tako srčno upamo, umirilo.
V tem času ne bomo imeli uradnih ur - dežurstva. Vse informacije dobite na tel. štev.: 040 608 246 ob sredah, v času dežurstva t.j. od 14,00 do 16,00 ure, ali po e-mailu – brez časovne omejitve.

O vseh nadaljnjih spremembah vas bomo sproti obveščali.
Vsem želim dobro zdravje in počutje ter vas lepo pozdravljam,
Mojca Brank – predsednica društva Pristan