Slabšanje epidemiološkega stanja

• Objavljeno: torek, 20 oktober 2020 06:28
Spoštovane članice, spoštovani člani!korona

Naše načrte o nadaljevanju izobraževanja – druženja, moramo žal  spremeniti. Zaradi slabšanja epidemiološkega stanja z
 21. oktobrom 2020
začasno prenehamo z našimi izobraževalnimi  aktivnostmi v predavalnicah in izven, velja tudi za pohodništvo, na čas, ko bodo razmere to dovoljevale.

Uradne ure bomo imeli še v sredo, 21. 10. 2020,  pozneje pa bo mogoč vsako sredo med  14. in 16. uro telefonski klic na društveni GSM. Informacije dobite
tudi na e-pošti društva Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. O vseh nadaljnjih spremembah vas bomo sproti obveščali. Želimo vam dobro zdravje in počutje,

Upravni odbor  društva

Spletne delavnice

• Objavljeno: sreda, 06 januar 2021 10:01

Drage članice in člani,

vedno bolj se zavedamo, kako   pomembno je, da znamo uporabljati pametni telefon in koristiti tisto,  kar nam ponuja. To se je še posebej pokazalo v sedanjem času, ko  naše življenje ni več tako,  kot smo ga bili navajeni. Zato je potrebno, da se tudi mi naučimo  uporabljati pametni telefon, kot je za spletno prodajo, plačevanje storitev, pridobitev digitalnega  certifikata  itd.  Tudi učenje, kot smo  ga bili navajeni, ne poteka že dalj časa.  To praznino lahko nadoknadimo tako, da se tudi mi učimo   preko videokonference.

Zato smo pripravili spletne delavnice  o uporabi pametnega telefona.

V  prilogi  vam pošiljamo vabilo na prvo delavnico in predpripravo v Središču za samostojno učenje (Priloga 1) in Program E – svet je za nas (Priloga 2) .

Prijave pošljite do 15.1.2021.  Informacije lahko dobite na tel. štev.:  041 405 808 (Gabrijela Dolinšek) in 041 222 796 (Mojca Brank).

V pomoč  za uporabo  aplikacije Zoom  se povežite s  Središčem za samostojno učenje na Ljudski univerzi Koper na tel. štev.: 05 62 80 17 (torek ali četrtek od 8.30 do 12.h od 4. januarja 2021 dalje. Pomoč vam bo nudila ga. Mateja Bajt.

Še  enkrat vam želimo  srečno, zdravo  in aktivno novo leto 2021 v želji, da  se  čim prej srečamo.

Mojca Brank, predsednica in

upravni odbor

Spletna delavnica: Uporaba pametnega telefona

• Objavljeno: ponedeljek, 08 februar 2021 12:08

sl1   sl2   sl3   logo

Vabimo vas, da se nam 18. februarja od  15. do 16.30 pridružite na 2. spletni delavnici, ki jo pripravljamo v okviru programa »E svet je zame«.

Kratka vsebina: uporaba GPS, Google storitve: fotografije, Gmail, YouTube, skupni dokumenti, shranjevanje slik v oblaku….

Delavnica je brezplačna.

Za dodatne informacije lahko pokličete na telefonski številki: 041 405 808 (Gabrijela Dolinšek) in 041 222 796 (Mojca Brank).

Srečanje bo potekalo preko aplikacije Zoom. Če je ne znate uporabljati ali imate težave, se lahko za telefonske konzultacije obrnete na Središče za samostojno učenje na Ljudski univerzi Koper na tel. štev.: 05 612 80 17.

Napovedujemo še dve delavnici:

22.2.   Viber - aplikacija za sporočanje, klice in videoklice

• Spletno nakupovanje

Program smo pripravili v okviru razpisa  Spodbude za čezsektorske akcije: Dolgoživa družba, ki ga (so)financira Stičišče NVO Istre in Krasa – Iskra. Posamezne vsebine projekta bodo izvajali partnerji projekta »E svet je zame«,to so:  Društvo palčica pomagalčica in dobrodelni škratki, Intesa Sanpaolo Bank D.D. in Ljudska univerza Koper.

Program E_svet je zame

Lep pozdrav,
Mojca Brank,
predsednica društva

Likovno ustvarjanje in keramika

• Objavljeno: ponedeljek, 08 februar 2021 19:40

Študentke in študentje  krožkov likovnega ustvarjanja in keramike  so zelo delovni  tudi  v času corone. Način dela so spremenili.  Mentorici   in člani sodelujejo preko  zooma  ali preko drugih oblik stikov. Izdelali   so  slike in keramične izdelke. Žal ne moremo  organizirati razstave, lahko pa si njihove izdelke ogledate  na spletni strani  in v Čevljarski ulici.

IMG 5258IMG 5260IMG 5261